به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، شروع سال ۱۴۰۳ برای بازار آهن همراه با تنشهای فراوانی در همین اولین ماه سال که هنوز نیز چند روز از آن باقی مانده، همراه بود.
جهش تقریبا ۱۰ هزار تومانی نرخ دلار از ۵۶ هزار تومان در ابتدای اسفند ۱۴۰۲ تا ۶۶ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۳ که تا نرخ بالای ۷۰ هزار تومان را نیز لمس کرد، بازار را به شدت دستخوش نوسانات شدید قرار داد.
این روزها در روزهای پایانی فرودین فعلا بازار از یک ثبات و قرار نسبی برخوردار است.
بیگی از فعالین بازار آهن در رابطه با روند این روزهای بازار خصوصا در بخش میلگرد، به آهننیوز گفت: در حال حاضر نرخ میلگرد نسبت به ابتدای هفته بین ۱.۵۰۰ تا ۲.۰۰۰ تومان اصلاح داشته و در کف قیمتی بین ۲۶ هزار تومان تا ۲۷ هزار تومان در حال معامله است.
او ادامه این روند را برای آخر فروردین و روزهای آغازین اردیبهشت پیشبینی کرد.
بیگی در مورد این مسئله که از برخی مبادی فروش میلگرد با نرخ بالای ۲۸ هزار تومان عرضه شده و بسیاری از فعالین چنین نرخی را واقعی نمیدانند، بیان کرد: دلیل این امر افزایش قیمت دلار در کانال ۷۰ هزار تومان است.
این فعال بازار آهن با تاکید بر اینکه کل اقتصاد ایران برپایه دلار طرحریزی شده و حتی بیش از ۷۰ درصد بودجه کشور براساس دلار تامین میشود بیان کرد: در حال حاضر نیز اصلاح نرخ دلار موقت بوده و با توجه به شاخصهای اقتصادی و تورم موجود در کشور نرخ آن باید بالاتر از ۷۰ هزار تومان باشد.
بیگی با تکیه بر تجربه چندین سال فعالیت در بازار و معیارهای حاکم بر بازار، نرخ دلار فعلی را سرکوب قیمتی آن دانست و پیشبینی کرد: نرخ میلگردی که در حال حاضر با کف قیمت ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان در حال معامله است به نظر میرسد از اواسط اردیبهشت به بعد با شروع رشد نرخ دلار و اینکه فصل شروع کار برای بازار آهن نیز است، قیمت کف ۳۲ هزار تومان را رد خواهد کرد.
او با تایید اینکه جو روانی حاکم بر بازار کشش افزایش قیمت بیش از این را ندارد، تصریح کرد: به علت همین اصلاحاتی مانند این روزها که تا ۲ هزار تومان نیز میلگرد کاهش داشته برای آرامش بازار نیاز است.
بیگی در رابطه با وضعیت تقاضای این روزها نیز بیان کرد: معمولا تقاضا در بازار ریزشی تا حد ۹۰ درصد کاهش پیدا میکند، چرا که منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند.
او یکی از موانع افزایش قیمت محصولات فولادی را وجود فروشهای اعتباری عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه خریداران این محصولات آهنفروشان نبوده و بیشتر کسانی هستند که قصد جابهجایی پول دارند و به جهت این که جلوی وامها گرفته شده و امکان تزریق پول به مجموع خود ندارند تنها راه را خرید به صورت ال سی و فروش آن حتی به زیر قیمت برای تامین نقدینگی میدانند.
بیگی افزود: در این بین برخی شرکتها نیز با خرید تناژ بالا قیمت بازار را به صورت غیرواقعی بالا میبرند.
این فعال بازار آهن در مورد عوامل مهمی که قیمت بازار را تحت تاثیر قرار میدهد، به قطعی گاز و برق کارخانهجات، نوسانات ارزی، وجود تقاضا، فصل کار، اخباری سیاسی و مواردی از این دست اشاره کرد و برای رونق بازار مدیریت در این سطح توسط دولت را منجر به تنظیم درست آن عنوان کرد.
انتهای خبر/ ف
نظر شما